Kan du huske din sidste rus? Var det med alkohol i blodet, eller da du endelig kravlede det sidste skridt op af karrierestigen? Livet beruser os på utallige måder. På godt og på ondt. Nogle gange er vi selv primus motor, andre gange sker det, at vi er prisgivet tilfældigheder, der ligger langt uden for vores kontrol.


Romanens hovedperson er den unge Peter Jacobsen, som i starten af 90’erne bliver optaget på jurastudiet i Århus. Gennem sin studietid mærker han på egen krop rusens forskellige ansigter i en ung studerendes tilværelse.

 

Cirka tyve år senere i 2013 møder vi nu igen Peter. Midaldrende, men ikke mindre påvirket af rusens dualitet. Nogle gange er den gavmild og venlig, andre gange mørk, utilpasset og skræmmende. Peter har det hele kone og barn, en god stilling som advokat, et bijob som ekstern lektor på Århus Universitet og den store bil i garagen. Alligevel er der dog noget, der mangler.

Romanen sætter i kraft af sin reflekterende hovedperson spørgsmålstegn ved alkoholkulturen og universiteternes rolle i Danmark samt stresskulturen og manglen på balance mellem privat- og arbejdsliv.

 

Køb bogen

 

Omslag

Omslag3

 

Nedenfor kan du læse et uddrag fra romanen.