Tilbageblik, rusture og sommerskole

skrevet Generelt | 0

Sommeren går snart på held, og der er nu efterhånden gået et år, siden jeg for første gang stod med “Tanker fra en Rus” i mine hænder. Det er vildt at tænke på, og jeg glæder mig over alle de gode oplevelser, som den bog har givet mig. For bare at nævne nogle; så var der foredraget på Silkeborg højskole, deltagelse i interview på TV2-nyhederne, Interviewet i DJØF-bladet, flere fine anmeldelser og meget meget mere. Mest glad og stolt er jeg dog over den støtte, som bekendte, venner og familie har givet mig igennem forløbet – mange tak!

På nuværende tidspunkt har jeg stadig et lille lager af bøger tilbage, og du skal derfor ikke tøve med at tage fat i mig, hvis din ven, niece eller fætter mangler et ekstra perspektiv på starten på universitetet. At det er et år siden, at bogen blev udgivet, betyder, at det igen er tid for universiteternes rusture. Jeg vil selvfølgelig følge forløbet tæt for at se, om sidste års debat har givet anledning til forbedringer af rusturene, hvilket heldigvis er min helt klare opfattelse. Jeg tror og håber således på, at de dage er forbi, hvor rusture blev anset som regelfrie ferier, hvor sund fornuft og medmenneskelighed blev tilsidesat.

Selv har jeg brugt 3 uger af min sommerferien på mit første sommerskole fag på Københavns Universitet. Desværre var det placeret lige oven i Silkeborg Højskoles sommerkursus, Momentum, som jeg ellers har været deltager på hvert år lige siden afslutningen af mit ophold i foråret 2013. Men man kan jo desværre ikke være flere steder på en gang. Derfor er jeg også glad for, at sommerskolen heldigvis var en virkelig god oplevelse.
Jeg fulgte kandidatfaget; Behavioral and Experimental Economics, som jeg i de sidste par år har haft et godt øje til. Det var super spændende, lærerigt og oveni fik jeg en håndfuld nye økonomivenner. Faget udfordrede den økonomiske(neoklassiske) teori og så på, hvordan den kan forbedres/tilpasses til de givne omstændigheder for derigennem at opnå en bedre prediktionskraft. Netop eksperimenter er gode til dette formål, da der kan laves kontrolleret variation, der gør det muligt at finde kausale sammenhænge.

Jeg er allerede ved at overveje, om der ikke næste år skal gøres plads til endnu et sommerkursus i kalenderen. Først vil jeg dog nyde min sommerferie 2.0, inden jeg tager hul på 3. semester den 5. september.

Skriv et svar