Kritikerskoleaften, -fest og -kursus i mundtlig debat + Bibliotekspenge

skrevet Generelt | 0

Så er jeg efterhånden ved at være igennem Kritikerskoleforløbet. Og sikke et!

For to uger siden havde vi et halvdags kursus i mundtlig debat, hvor jeg skulle debattere imod et forslag om barsel forbeholdt mænd. Konceptet var, at vi debatterede én mod én foran de andre deltagere. Først havde vi dog cirka 30 minutter til at researche på emnet. Det var et spændende format, og bagefter fik vi en rigtig grundig og yderst brugbar feedback af vores trænere.

Efter kurset havde min feedbackgruppe og vores søstergruppe aftalt at spise sammen. Vi lavede vietnamesiske forårsruller. Bagefter tog vi i fælles flok afsted til Kritikerskolefesten på HeadQuarters, som Evrim min højskolekammerat fra Brandbjerg og tidligere kritikerskoleelev i København havde været med til at arrangere. Det var en dejlig aften i godt selskab.

I mandags havde vi så fjerde og næstsidste kursusgang. Denne gang var kurset åbent for alle, da det foregik på Dokk1.
Ligesom alle de tidligere gange, skuffede det ikke. Vi havde besøg af en række interessante personligheder:

– Uffe Elbæk, politisk leder for Alternativet
– Tarek Hussein, samfundsdebattør
– Lawand Hiwa Namo, vinder af DM i debat 2015
– Christian Jonasson, vinder af Kritikerskolens debatkonkurrence 2015
– Christian Kock, retorikprofessor og forfatter
– Mikkel Andersson, journalist og medgrundlægger af RokokoPosten

På bedste Kritikerskolemanér afsluttede vi som altid med at kåre aftens bedste debattør.  Denne ære tilfaldt enstemmigt Tarek Hussein, der var umanerlig vidende og velformuleret.

P.S. Desuden har jeg netop modtaget et brev fra Kulturstyrelsen, om at jeg har optjent 972kr. i Bibliotekspenge. Desværre skal man have optjent over 2000 i løbet af et år før, at de kommer til udbetaling. Så i disse dage nøjes jeg med at glæde mig over, at “Tanker fra en rus” er tilgængelig for alle, der måtte ønske at læse den på de danske Biblioteker – og det endda helt gratis for både dem og biblioteket 😉

Skriv et svar